Jill Streefland

Jill Streefland

Trouwfotograaf

Categorie:

Top 25 Storytellers In The World!!

Jill Streefland

Jill Streefland
Trouwfotograaf

Categorie:

Top 25 Storytellers In The World!!

Award winning, storytelling, trouwfotografie

2021 was een jaar waarin de liefde sterker was dan corona. Mijn lieve bruidsparen waren vastbesloten om, ondanks alle wisselende maatregelen, flexibel te zijn en te kijken naar de mogelijkheden. En oh my wat ben ik trots op ze! Aanpassen betekende in het geval van mijn bruidsparen ook het ongewone mogelijk maken en innovatief zijn. Wat leverde dat mooie beelden op! Een hilarische theaterworkshop, speeches nog rechter uit het hart dan ooit tevoren, live muziek op een parkeerplaats en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een bruiloft in een Spaanse kathedraal fotograferen samen met mijn grote inspiratiebron Victor Lax en mentoring van hem ontvangen, is ook weer zo’n avontuur dit jaar die ik zo ongelofelijk koester. Dat ik met deze bruiloft ook een This Is Reportage Award mocht ontvangen betekent ongelofelijk veel voor mij.

De bruiloft van de ernstig zieke Rakesh en zijn prachtige vrouw Natasja dit jaar heeft diepe indruk op mij gemaakt. Hun liefde, de liefde voor hun kinderen en de intense emoties voelde iedere aanwezige die dag tot in elke vezel van ons zijn. Rakesh heeft na de bruiloft nog een aantal weken mogen leven en wordt enorm gemist.

Vandaag (2 december 2021) kwam de uitslag van de laatste ronde van This Is Reportage (This Is reportage: Showcasing the very best in documentary wedding photography: Nothing staged, no poses, just pure, natural images taken by some of the world’s very best photographers) en daarmee ook de bekendmaking van de eindposities op basis van alle gewonnen awards in het jaar 2021. Het was de foto van de aanvallende zwarte zwaan die ik aan mijn collectie awards mocht toevoegen.  En ik ben ongelofelijk trots dat ik in de Top 30 Photographers in the world (plek 23) sta en behoor tot de Top 25 Storytellers in the world (plek 18). Ik schrijf het, maar besef het nog niet. Dit weekend ga ik proosten op alle mooie kansen die ik krijg, het vertrouwen en alle mooie lessen. Weer een bevestiging dat als je je hart volgt en bereid bent hard te werken, de wereld zich op haar mooist laat zien. Een avontuur waar ik iedere seconde van geniet.

"When we talk to our members, they say that they love to win Reportage Awards, but it’s the Story Awards that really mean the most. And we can see why: Story Awards are 15 – 20 images from a single wedding, and to win one you must show world-class creativity, consistency and storytelling. It’s *incredibly* tough – to win a single Story Award is an achievement in itself, but to win multiple, like all these people have done, is incredible. Welcome to the best wedding Storytellers in the world."

top25
top30
top10NL 1

This Is Reportage Awards 2021:

Top 25, This Is Reportage, Award, Beste bruidsfotograaf
This Is Reportage, Award, Beste bruidsfotograaf
This Is Reportage, Award, Beste bruidsfotograaf
This Is Reportage, Award, Beste bruidsfotograaf
This Is Reportage, Award, Beste bruidsfotograaf

Story Award Jennifer & Robert

Story Award Rakesh & Natasja

Story Award Marleen & Bas

Bedankt This Is Reportage, Alan Law en juryleden voor jullie harde werk en deze geweldige inspirerende community.

Verhalen vertellen

Verhalen vertellen door middel van mijn foto's is wat ik het allerliefste doe. Het is mijn missie om jullie trouwdag terug te geven in beeld. Het zijn al die kleine verhalen op een trouwdag die het grote verhaal vertellen en ik wil jullie dan ook in staat stellen om op ieder gewenst moment weer terug te gaan naar die belangrijke dag en alle momenten en emoties die daar aanwezig waren. Benieuwd naar mijn werkwijze?
Naar WhatsApp
1
Heb je een vraag? Stel deze gerust via WhatsApp.