YES!

Ik kom graag met jullie in contact.

Gebruik de button hieronder

om direct naar de

contactpagina te gaan.

Best of 2018

Best of 2018

Posted in Bruidsfotografie

Bruidsfotografie, slideshow, favorites, 2018, persoonlijk

Het meest bijzondere fotografie jaar tot nu toe! Eén groot avontuur!
Eind 2017 stond een hele mooie verre reis op de planning, een reis die al heel lang op mijn bucketlist staat ...

Voorbereidingen waren in volle gang tot ik een oproep voorbij zag komen, een oproep voor de meest intensieve, complete en persoonlijke workshop voor journalistieke/documentaire fotografen, die een hoog niveau willen bereiken. Een jaar lang begeleiding van 4 topcoaches en toen was ik om! De geplande reis staat nog steeds op mijn bucketlist, maar het avontuur met de Full Monty was exact de reis die ik moest maken.

Ik heb dit jaar geleerd dat dicht bij mensen komen, ook heel dicht bij jezelf komen is. Fotografie heeft voor mij alles te maken met de visie en beleving van de fotograaf. Zonder blokkades en vooroordelen de essentie vastleggen. En daarvoor moet je best heel diep gaan. Juist die kwetsbaarheid en dat leerproces heeft mij weer verder gebracht.

FMFotocredits: Full Monty

Ik leerde Guy kennen. Een ontzettend mooi mens met een zeer zeldzaam syndroom die ik voor mijn persoonlijke project een aantal maanden heb mogen volgen en vastleggen met de camera. Zijn kwetsbaarheid, zijn wereld, zijn moeder, het heeft diepe indruk op mij gemaakt.

Guy

Dit jaar was ook het jaar van het uitbreiden van mijn fotografie netwerk. Zo werd ik gewezen op de jaarlijkse Fearless Photographers Conferentie die in maart gehouden werd in Kroatië/Split. Met mijn nieuwe foto-vrienden; de collega-fotografen van de Full Monty stapte ik op het vliegtuig om geïnspireerd te worden door sprekers/bruidsfotografen van over de hele wereld, de crème de la crème. Luisteren, beleven en feesten. De Fearless afterparty was een feest met een hoofdletter F! Die gaat zoiezo de boeken in hier.

FLFotocredits: 1 + 3 Fearless, 2 Vlad Lodoba, 4 Rianne Hogewoning, 5 Sanne de Block, 6 Heiko Schmidt, 7 Dries Renglé

Na de conferentie was ik meer dan klaar voor het trouwseizoen van 2018. En wat een bijzondere bruiloften waren het. Kleine intieme bruiloften en bruiloften waar flink werd uitgepakt. Bruiloften door heel Nederland, maar ook een hele mooie bruiloft in Spanje. De liefde is goed gevierd dit jaar, er is genoten en gefeest. Ik ben in bomen geklommen, heb op lopers gelegen, op barren gestaan, naast een koets gefietst, onder een paard gelegen, heb op mijn kop gekregen van de koetsier en ben met kleding en al de zee in gedoken in oktober, allemaal voor dat ene unieke beeld. Ik heb genoten van zoveel mooie momenten & avonturen.

JillZeeFotocredits: Michelle Krassenburg

Het was het jaar waar ik mijn eerste Masters of Wedding Photography Award mocht ontvangen en één van mijn foto's een Fearless Photo Of The Day werd. Twee van mijn foto's zijn genomineerd voor de Bruid & Bruidegom Magazine Foto Award 2019. Wil je hier meer over lezen ga dan naar mijn pagina awards en publicaties, klik hier.

Ook mocht ik een jong gezin fotograferen waar afscheid genomen zal worden van de vader. Het enige wat deze mooie mensen vastgelegd wilde hebben waren hun rituelen. Samen eten maken, met elkaar aan tafel, in bad, het voorlezen, een liedje zingen en de kinderen lekker stevig instoppen.

We willen allemaal zoveel, ik ook. We zijn zo mega druk. Maar als je gezondheid wegvalt is het enige wat nog telt; de tijd. De tijd die je nog rest om met je dierbaren door te brengen. Mooie momenten te delen en fijne herinneringen te maken. Dat enorme bewustzijn bij deze ouders en de liefde binnen dit gezin kwam zo hard binnen bij mij.

Bewust heb ik het afgelopen jaar vanwege de vele bruiloften iets minder fotoshoots opgepakt. Maar de fotoshoots die gepland stonden waren heel persoonlijk en fijn. Ik ben gestopt met newborn fotografie en heb daarom extra genoten van de laatste pasgeboren baby's.

In november mocht ik na de Masters of Wedding Photography seminar in Breda richtig Italië voor de Moments Fearless Class door Tyler Wirken en Huy Nguyen (Founder and President of Fearless Photographers). 3 intensieve dagen met een hoop inzichten, waar alles wat ik dit jaar geleerd heb samen kwam. Mijn hoogseizoen dit jaar eindigde eigenlijk pas 30 december, want op 29 december mocht ik als second shooter mee naar een bruiloft met mijn coach Isabelle Hattink. Hoe tof om nog even mee te pakken op de valreep van 2018.

Dat ik zoveel belangrijke momenten in iemands leven mag vastleggen en dat de beelden naarmate de tijd verstrijkt steeds meer waarde krijgen, maakt dat ik oprecht voel dat ik de mooiste job in de wereld heb.

Met trots presenteer ik jullie dan ook de Best of 2018 slideshow. Mijn persoonlijke favorieten, met speciale dank ook aan second shooters Michelle en Nieke.

Ik kijk zo uit naar wat 2019 te brengen heeft.

Liefs Jill

Press play for my favorites of 2018

Welkom op mijn website. Voor het verbeteren van de functionaliteit van mijn website en om jullie een betere dienstverlening te kunnen bieden maakt mijn website gebruik van cookies. Voor meer informatie over het soort cookies dat ik gebruik verwijs ik je graag door naar mijn Privacy Policy.