YES!

Ik kom graag met jullie in contact.

Gebruik de button hieronder

om direct naar de

contactpagina te gaan.

Awards, the story behind

Awards, the story behind

Posted in Bruidsfotografie

Awards, Fearless, Masters Of Wedding Photography, MyWed, 12 The Story Award, BFA, This Is Reportage

01 April 2019

Awards ... zo ontzettend waanzinnig om te winnen, maar wat is nu eigenlijk het verhaal achter de awards?

Bruidsfotograaf zijn, voelt voor mij als het hebben van de mooiste baan van de wereld! Wel een job met een enorme verantwoording. Een verantwoording om de mooiste dag van een bruidspaar ongedwongen, in het moment en voelbaar vast te leggen. Wisselende lichtomstandigheden, iedere keer weer andere mensen, locaties en momenten in overvloed. De hele dag alles geven en dan ongelofelijk voldaan en gesloopt ツ naar huis.

Ik investeer veel in mijn ontwikkeling als fotograaf door het volgen van opleidingen en workshops, maar daarnaast doe ik ook aan een aantal bruidsfotografie gerelateerde wedstrijden mee. Natuurlijk is het fantastisch als je een publicatie/nominatie/award mag ontvangen, maar er is nog een veel groter voordeel ...

Want wat maakt nu een foto awardwaardig? Wanneer voel je de foto, heeft het impact? Wanneer klopt het technisch gezien? Mijn eigen werk bekijk ik hierdoor heel kritisch en met een aantal collega's bekijken we ook elkaars selectie. Hier leer ik zo enorm veel van. Want iedere volgende keer als ik fotografeer ben ik mij nog meer bewust van het verhaal wat ik met mijn beelden vertel. Volgens mij is dat groei en groei is mooi! Zo kan ik mijn bruidsparen het beste werk (blijven) leveren.

Het andere voordeel van het winnen van een award is taart & champagne ;-) en natuurlijk ook de blijdschap tussen fotografen onderling, want eigenlijk vind ik het misschien wel net zo tof om te zien als een gewaardeerde collega er één wint. Gedeelde vreugde = nog meer vreugde!

Maar wat zijn nu de verschillende wedstrijden waar ik aan mee doe? Deze vraag krijg ik best wel eens gesteld. Ik zet ze even op een rij:

Masters Of Wedding Photography
De Masters is een foto wedstrijd voor de beste trouwfotografie van Nederland, België en Luxemburg. Elk kwartaal worden nieuwe awards uitgereikt door een (wisselende) internationale jury aan de beste, meest bijzondere en vernieuwende trouwfoto’s. De fotografen die een award winnen mogen zich Masters of Wedding Photography noemen!

Fearless
Fearless Photographers is een professioneel en internationaal netwerk van de beste bruidsfotografen ter wereld. Een Fearless award winnen is extreem moeilijk. Ruim 10.000 foto's worden er iedere ronde ingezonden, waarvan slechts 1 tot 3 procent daadwerkelijk een award ontvangt.

This Is Reportage
Een platform voor en presentatie van de top van de journalistieke bruidsfotografie; niet geposeerd, niet in scene gezet, alleen pure en echte momenten. Met alleen een klein percentage winnaars en een wisselende internationale jury, is het iedere ronde opnieuw een hele uitdaging om een award te winnen.

Bruidsfoto Award
De Bruidsfoto Award wordt jaarlijks georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine en heeft als doel om bruidsparen te inspireren voor hun eigen bruiloft en kennis te laten maken met professionele bruidsfotografie en bruidsfotografen.

12 The Story Award
Deze wedstrijd is wereldwijd en heeft een andere insteek. Hier gaat het niet om slechts 1 foto, maar om het verhaal van een bruiloft te vertellen in 12 beelden.

MyWed
MyWed is een community van bruidsfotografen. Bruidsparen kunnen via deze community in contact komen met fotografen en MyWed geeft diverse labels aan de foto's van de fotografen.

That's it! Wil je nog meer weten? Check dan zeker even deze pagina.

Welkom op mijn website. Voor het verbeteren van de functionaliteit van mijn website en om jullie een betere dienstverlening te kunnen bieden maakt mijn website gebruik van cookies. Voor meer informatie over het soort cookies dat ik gebruik verwijs ik je graag door naar mijn Privacy Policy.
Privacy Policy Ik heb het begrepen