YES!

Ik kom graag met jullie in contact.

Gebruik de button hieronder

om direct naar de

contactpagina te gaan.

FAQ

 

Hoe werkt dat eigenlijk, zo'n veelgestelde vragen pagina?

De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je op deze pagina. Klik op de vraag die het meest overeenkomt met die van jou en daar komt dan een antwoord uitgevouwen. Je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen, ik help je graag verder.

Er zijn zoveel fotografen, hoe moeten wij nu kiezen?

Ik denk dat die vraag toch makkelijker te beantwoorden is dan gedacht. Natuurlijk zijn er enorm veel fotografen met uiteenlopende stijlen. Ik denk dat de twee belangrijkste vragen in de zoektocht naar een geschikte fotograaf de volgende zijn:

Allereerst begint het met het bekijken van de beelden van de fotograaf. Spreken ze aan en belangrijker nog, komen de beelden bij je binnen?

Als je reactie op deze vraag volmondig ja is, ga dan in gesprek met de fotograaf. De klik is zo enorm belangrijk. Als fotograaf ben ik de hele dag bij jullie. Als de klik er is geeft dit een ontspannen sfeer en een basis van vertrouwen, dat zie je ook weer terug in de beelden.

Wat kunnen wij van jou verwachten als bruidsfotograaf en wat is jouw stijl?

Jullie bruiloft is een unieke dag en die benader ik ook als dusdanig. Ik wil geen invloed uitoefenen door te bepalen waar jullie moeten staan en hoe jullie moeten kijken. Ik meng mij tussen jullie gasten, observeer, kijk, voel en leg vast. Ongedwongen en in het moment. Zo krijgen jullie een puur verslag van de dag die het hele verhaal vertelt.

Connectie, emotie, schoonheid, sierlijkheid, licht, fijne details en composities die net even ander zijn, zijn kenmerken van mijn stijl.

Als persoon ben ik enthousiast en betrokken. Dat krijg ik vaak als feedback terug van mijn klanten en dat ze zich op hun gemak hebben gevoeld tijdens het fotograferen.

Wij willen jou graag boeken als fotograaf, wat is de procedure?

Super gaaf! Ik vind het altijd een eer om uitgekozen te worden als fotograaf voor zoveel bijzondere momenten.

Jullie mogen het contactformulier invullen op de website, maar mij natuurlijk ook altijd direct een mail sturen of even bellen. Na de datumcheck nodig ik jullie bij beschikbaarheid graag uit voor een kennismakingsgesprek. Locatie is Nootdorp. Niets is zo persoonlijk als bruidsfotografie en de klik is enorm belangrijk. Ik ben oprecht benieuwd naar jullie verhaal en bijzonderheden en kan tijdens zo'n gesprek ook al jullie vragen beantwoorden. Na het gesprek stuur ik jullie een offerte en mogen jullie mij binnen 2 weken laten weten of jullie voor mij kiezen als fotograaf. Mocht de klik er op wat voor manier dan ook niet zijn, dan zal ik dit ook eerlijk aangeven. Jullie verdienen de beste fotograaf en ik kan alleen mijn beste werk leveren als ik ook echt die connectie met jullie voel.

Werk je in heel Nederland?

Zeker weten, maar ook in het buitenland. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over (destination) weddings in het binnen- en buitenland.

Werk je alleen?

Bij de grotere bruiloften neem ik graag een second shooter mee. Ik werk samen met een team van second shooters, wat heel prettig werkt. Meerdere momenten en invalshoeken kunnen op deze manier vastgelegd worden. Tijdens de intake bekijk ik altijd of het wenselijk is een second shooter in te zetten

Achter de schermen is Tim een belangrijk onderdeel van Jill Streefland Fotografie. Hij draagt zorg voor de realisatie en onderhoud van back-up systemen en andere IT gerelateerde zaken zoals de website.

Met welke camera fotografeer jij?

Ik fotografeer met een professionele full frame Nikon camera en meerdere lichtsterke prime lenzen.

Gaat de camera wel eens stuk?

Geen zorgen hoor, ik heb niet 1, maar 2 professionele full frame Nikon camera’s bij me. Mocht er dus onverhoopt een keer iets gebeuren met mijn camera, is er nog steeds geen probleem.

Hoe zorg je dat de foto's die je maakt niet verloren gaan?

Natuurlijk kan een geheugenkaart een keer kapot gaan. Gelukkig werk ik met twee camera’s die dual SD card slots hebben. Wat wil zeggen dat alle foto’s die ik maak op 2 geheugenkaartjes tegelijk opgeslagen worden. Zodra ik thuis kom van de bruiloft worden de beelden op 3 plaatsen gebackupt. Veiligheid m.b.t. jullie beelden boven alles.

Wat als je ziek bent?

Gelukkig is het nog niet eerder voorgekomen dat ik een opdracht door ziekte niet kon uitvoeren, maar wel een hele terechte vraag. Natuurlijk zijn we allemaal mensen en gelukkig bevind ik mij in een netwerk van ruim honderd fotografen die bij spoed als back-up voor elkaar fungeren bij een bruiloft.

Hoe kunnen wij als bruidspaar het beste omgaan met het mobiele telefoongebruik van onze gasten tijdens de bruiloft?

Vraag aan jullie dierbare gasten of zij op jullie trouwdag hun telefoon lekker in hun tas willen laten. Zeker gedurende de ceremonie. Zo kunnen de gasten echt optimaal genieten van alle mooie momenten en ontvangen jullie later de mooiste beelden. RTL nieuws heeft hier al eens een artikel over geschreven, waar ook mijn mening als bruidsfotograaf in opgenomen is. <<Klik hier>> voor het artikel. Steeds meer mensen kiezen voor een 'unplugged' wedding en dat is fijner voor het bruidspaar, de gasten en de fotograaf.

Wij zijn niet gewend om te poseren, hoe kunnen wij ons voorbereiden op de fotoshoot tijdens de bruiloft?

Gelukkig! Want ook bij mij ga je niet leren om te poseren ;-). Ik zal jullie vragen niet in de camera te kijken en gewoon te genieten van het moment. Jullie zijn stapelgek op elkaar en met de bruiloft ook nog eens prachtig aangekleed. De grote dag is aangebroken waar jullie zo lang naar uitgekeken hebben. Dat is wat ik wil vastleggen. Jullie liefde en alle ingrediënten die zo'n dag enorm bijzonder maken. We lopen niet 1,5 uur door een park heen om overal te poseren ... nee we creëren fijne, spontane en ongedwongen momenten op een toffe locatie en maken unieke beelden, zonder dat jullie enorm bewust zijn van de camera.

Willen jullie dit nu graag al een keer eerder ervaren of mooie foto's voor jullie trouwkaart, boek dan een loveshoot.

Op welk tijdstip kunnen we de fotoshoot het beste plannen?

Als het enigzins in het programma uitkomt plan de fotoshoot of vroeg in de ochtend of laat in de middag/vroege avond, afhankelijk van het seizoen. Het magic hour is het uur na zonsopgang en het uur voor zonsondergang. De zon staat dan laag en geeft een mooie magische gloed.

Wie kiest de locatie voor de fotoshoot

Jullie kiezen zelf de locatie. Dit zal een plek zijn die jullie fijn vinden of die voor jullie bijzonder is. Dit kan van de atletiekbaan, tot een weiland en van een gezellige lunchroom tot een industrieel pand zijn. Een mooi bos, strand, duinen, in de zee ... allemaal tof! Zolang het maar bij jullie past. Natuurlijk wil ik hier altijd met jullie over brainstormen.

Hoeveel tijd moeten we reserveren voor de fotoshoot?

Ongeveer een uur, maar liever nog heb ik een aantal keer op een dag een kwartier de tijd om toffe beelden te maken als ik geïnspireerd word door een toffe locatie of heel mooi licht, wat ieder moment van de dag natuurlijk weer anders is.

Meestal reserveren bruidsparen een uur voor de fotoshoot in de planning en vraag ik ze daarnaast nog even mee te komen als het magic hour aanbreekt (uur voor zonsondergang). Je kan dan fantastisch spelen met licht.

Oh oh regen en donkere luchten op mijn bruiloft, wat nu?

We doen een zonnedansje ;-)

Regen, storm, dreigende luchten, kou, sneeuw, hitte, zon. In werkelijk al deze weersomstandigheden kun je toffe foto’s maken met ieder een eigen karakter.

Ik beschik over de juiste apparatuur en technische kennis om bij alle weertypen en in donkere ruimtes net zo goed mooie beelden te maken.

Eten jullie mee?

Ja, graag! En het allerliefste bij jullie in de ruimte. Zo hoef ik niets te missen en kan ik die spontane momenten blijven vastleggen.

Hoe gaat de betalingsprocedure in zijn werk?

Na het ondertekenen van de offerte ontvangen jullie een factuur voor de reserveringskosten (30% van de totale kosten), met de ontvangst van deze betaling is de trouwdatum definitief voor jullie gereserveerd. 2 weken voor de grote dag dient het resterende bedrag door mij ontvangen te zijn. Uiteraard ontvangen jullie daar (zo'n 6 weken voor de bruiloft) een aparte factuur voor.

Hoe snel ontvangen wij onze foto’s?

Jullie foto’s worden met zorg geback-upt, geselecteerd en bewerkt.

Binnen 6 tot 8 weken lever ik de foto’s van de bruiloft. Natuurlijk ontvangen jullie al eerder een mooie preview en vlak voor levering een waanzinnige slideshow.

Kunnen wij alle foto's ontvangen die jij hebt gemaakt?

Nee, ik lever geen RAW beelden (originele en onbewerkte foto's). Ik ga voor kwaliteit en deze kan ik alleen waarborgen als ik de selectie en nabewerking zelf doe. Zo ontvangen jullie foto's in mijn eigen kenmerkende stijl die met zorg geselecteerd en bewerkt zijn.

Mogen wij de beelden gebruiken voor social media?

Zeker! Graag zelfs. Wel met naamvermelding. Foto’s bewerken met een app, filter of snijden mag niet zonder toestemming van de fotograaf.

Gebruik je onze beelden online?

Jill Streefland Fotografie is trots op haar werk en zal mogelijk een selectie van de beelden dan ook gebruiken voor haar website, social media, marketing en wedstrijden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben geef dit van voor het tekenen van de offerte aan.

Boudoir by Jill, kun je daar meer over vertellen?

Sttttt ;-) ... Ben je een a.s. bruid en wil jij je partner verrassen? Of wil jij jezelf een waanzinnige Boudoir sessie cadeau doen? Ik vertel je er alles over op deze pagina.

Geef je ook workshops en coaching? (voor fotografen)

Zeker! Ik vertel je er alles over op de pagina mentoring.

Welkom op mijn website. Voor het verbeteren van de functionaliteit van mijn website en om jullie een betere dienstverlening te kunnen bieden maakt mijn website gebruik van cookies. Voor meer informatie over het soort cookies dat ik gebruik verwijs ik je graag door naar mijn Privacy Policy.