YES!

Ik kom graag met jullie in contact.

Gebruik de button hieronder

om direct naar de

contactpagina te gaan.

FAQ

 

Hoe werkt dat eigenlijk, zo'n veelgestelde vragen pagina?

De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je op deze pagina. Klik op de vraag die het meest overeenkomt met die van jou en daar komt dan een antwoord uitgevouwen. Je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen, ik help je graag verder.

Er zijn zoveel fotografen, hoe moeten wij nu kiezen? (bruiloft en fotoshoot)

Ik denk dat die vraag toch makkelijker te beantwoorden is dan gedacht. Natuurlijk zijn er enorm veel fotografen met uiteenlopende stijlen. Ik denk dat de twee belangrijkste vragen in de zoektocht naar een geschikte fotograaf de volgende zijn:

Allereerst begint het met het bekijken van de beelden van de fotograaf. Spreken ze aan en belangrijker nog, komen de beelden bij je binnen?

Als je reactie op deze vraag volmondig ja is, ga dan in gesprek met de fotograaf. De klik is zo enorm belangrijk. Als fotograaf ben ik bij een fotoshoot een gedeelte van de dag bij jullie en bij een bruiloft de hele dag. Als de klik er is geeft dit een ontspannen sfeer en een basis van vertrouwen, dat zie je ook weer terug in de beelden.

Wat kunnen wij van jou verwachten als (bruids)fotograaf en wat is jouw stijl? (bruiloft en fotoshoot)

Jullie bruiloft is een unieke dag en die benader ik ook als dusdanig. Ik wil geen invloed uitoefenen door te bepalen waar jullie moeten staan en hoe jullie moeten kijken. Ik meng mij tussen jullie gasten, observeer, kijk, voel en leg vast. Ongedwongen en in het moment. Zo krijgen jullie een puur verslag van de dag die het hele verhaal vertelt.

Een fotoshoot benader ik op een zelfde wijze. Niet het mengen tussen de gasten, maar wel jullie vastleggen zoals jullie echt zijn. Dit doen we op een locatie die voor jullie waardevol is, waar jullie jezelf kunnen zijn. Connectie, emotie, schoonheid, sierlijkheid, licht, fijne details en composities die net even ander zijn, zijn kenmerken van mijn stijl.

Als persoon ben ik enthousiast en betrokken. Dat krijg ik vaak als feedback terug van mijn klanten en dat ze zich op hun gemak hebben gevoeld tijdens het fotograferen.

Wij willen jou graag boeken als fotograaf, wat is de procedure? (bruiloft en fotoshoot)

Super gaaf! Ik vind het altijd een eer om uitgekozen te worden als fotograaf voor zoveel bijzondere momenten.

Jullie mogen het contactformulier invullen op de website, maar mij natuurlijk ook altijd direct een mail sturen of even bellen. Na de datumcheck (bruiloft) nodig ik jullie bij beschikbaarheid graag uit voor een kennismakingsgesprek. Locatie is Nootdorp. Niets is zo persoonlijk als bruidsfotografie en de klik is enorm belangrijk. Ik ben oprecht benieuwd naar jullie verhaal en bijzonderheden en kan tijdens zo'n gesprek ook al jullie vragen beantwoorden. Na het gesprek stuur ik jullie een offerte en mogen jullie mij binnen 2 weken laten weten of jullie voor mij kiezen als fotograaf. Mocht de klik er op wat voor manier dan ook niet zijn, dan zal ik dit ook eerlijk aangeven. Jullie verdienen de beste fotograaf en ik kan alleen mijn beste werk leveren als ik ook echt die connectie met jullie voel.

Voor het boeken van een fotoshoot, mogen jullie contact opnemen door middel van het contactformulier, mail of telefoon. We zullen alle wensen en details doornemen en een datum plannen.

Werk je in heel Nederland? (bruiloft en fotoshoot)

Zeker weten, maar ook in het buitenland. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over fotoshoots en (destination) weddings in het binnen- en buitenland.

Werk je alleen? (bruiloft en fotoshoot)

Bij fotoshoots werk ik alleen en bij een bruiloft vanaf 8 uur fotografie neem ik graag een second shooter mee. Ik werk samen met een team van second shooters, wat heel prettig werkt. Meerdere momenten en invalshoeken kunnen op deze manier vastgelegd worden.

Achter de schermen is Tim een belangrijk onderdeel van Jill Streefland Fotografie. Hij draagt zorg voor de realisatie en onderhoud van back-up systemen en andere IT gerelateerde zaken zoals de website.

Met welke camera fotografeer jij? (bruiloft en fotoshoot)

Ik fotografeer met een professionele full frame Nikon camera en meerdere lichtsterke prime lenzen.

Gaat de camera wel eens stuk? (bruiloft en fotoshoot)

Geen zorgen hoor, ik heb niet 1, maar 2 professionele full frame Nikon camera’s bij me. Mocht er dus onverhoopt een keer iets gebeuren met mijn camera, is er nog steeds geen probleem.

Hoe zorg je dat de foto's die je maakt niet verloren gaan? (bruiloft en fotoshoot)

Natuurlijk kan een geheugenkaart een keer kapot gaan. Gelukkig werk ik met twee camera’s die dual SD card slots hebben. Wat wil zeggen dat alle foto’s die ik maak op 2 geheugenkaartjes tegelijk opgeslagen worden. Zodra ik thuis kom van de bruiloft of fotoshoot worden de beelden op 3 plaatsen gebackupt. Veiligheid m.b.t. jullie beelden boven alles.

Wat als je ziek bent? (bruiloft en fotoshoot)

Gelukkig is het nog niet eerder voorgekomen dat ik een opdracht door ziekte niet kon uitvoeren, maar wel een hele terechte vraag. Natuurlijk zijn we allemaal mensen en gelukkig bevind ik mij in een netwerk van ruim honderd fotografen die bij spoed als back-up voor elkaar fungeren bij een bruiloft.

Bij een fotoshoot zullen we de afspraak in overleg verplaatsen.

Wij zijn niet gewend om te poseren, hoe kunnen wij ons voorbereiden op de fotoshoot? (bruiloft)

Gelukkig! Want ook bij mij ga je niet leren om te poseren ;-). Ik zal jullie vragen niet in de camera te kijken en gewoon te genieten van het moment. Jullie zijn stapelgek op elkaar en met de bruiloft ook nog eens prachtig aangekleed. De grote dag is aangebroken waar jullie zo lang naar uitgekeken hebben. Dat is wat ik wil vastleggen. Jullie liefde en alle ingrediënten die zo'n dag enorm bijzonder maken. We lopen niet 1,5 uur door een park heen om overal te poseren ... nee we creëren fijne, spontane en ongedwongen momenten op een toffe locatie en maken unieke beelden, zonder dat jullie enorm bewust zijn van de camera.

Willen jullie dit nu graag al een keer eerder ervaren of mooie foto's voor jullie trouwkaart, boek dan een loveshoot.

Hoe kunnen wij als bruidspaar het beste omgaan met het mobiele telefoongebruik van onze gasten tijdens de bruiloft? (bruiloft)

Vraag aan jullie dierbare gasten of zij op jullie trouwdag hun telefoon lekker in hun tas willen laten. Zeker gedurende de ceremonie. Zo kunnen de gasten echt optimaal genieten van alle mooie momenten en ontvangen jullie later de mooiste beelden. RTL nieuws heeft hier al eens een artikel over geschreven, waar ook mijn mening als bruidsfotograaf in opgenomen is. <<Klik hier>> voor het artikel. Steeds meer mensen kiezen voor een 'unplugged' wedding en dat is fijner voor het bruidspaar, de gasten en de fotograaf.

Voor welke fotoshoots kunnen wij jou benaderen? (fotoshoots)

  • Loveshoots en bruiloften
  • Zwangerschap
  • Gezin
  • Kinderen
  • Portretfotografie
Ben je echt op zoek naar een fotograaf voor een keurig geposeerd familieportret in de studio dan ben ik niet de aangewezen persoon. Ga je voor emotie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Welke beelden ik graag maak, zijn de beelden waarop de liefde en connectie te zien is. De connectie van mama of papa met zijn/haar kindje(s), tussen broertjes en/of zusjes onderling, de oprechte liefde tussen stellen en bruidsparen en de puurheid van een mooi portret in alle fases van het leven. Daarom fotografeer ik ook geen grote groepen. Het gaat mij echt om de connectie en het vastleggen hiervan.

Op welk tijdstip kunnen we de fotoshoot het beste plannen? (bruiloft en fotoshoot)

Ik fotografeer bij voorkeur vroeg in de ochtend en laat in de middag/vroege avond, afhankelijk van het seizoen. Het magic hour is het uur na zonsopgang en het uur voor zonsondergang. De zon staat dan laag en geeft een mooie magische gloed. Fotoshoots met kinderen plan ik altijd in de ochtend.

De fotoshoot van de bruiloft kan op ieder gewenst moment van de dag plaatsvinden zoals het in de planning uitkomt. Maar ook hier blijf ik een voorkeur hebben voor de vroege ochtend en de namiddag/avond.

Wie kiest de locatie voor de fotoshoot (bruiloft en fotoshoot)

Jullie kiezen zelf de locatie. Dit zal een plek zijn die jullie fijn vinden of die voor jullie bijzonder is. Dit kan van de atletiekbaan, tot een weiland en van een gezellige lunchroom tot een industrieel pand zijn. Een mooi bos, strand, duinen, in de zee ... allemaal tof! Zolang het maar bij jullie past. Natuurlijk wil ik hier altijd met jullie over brainstormen.

Heb je kledingadvies voor ons? (fotoshoot)

Draag waar jij je lekker in voelt, wat goed past en comfortabel is. Draag je nooit jurkjes, nu ook niet doen (alhoewel behalve als je gaat trouwen misschien ;-)). Het gaat er om dat jij 'jij' kan zijn, dan ben je op je allermooist ♡.

Draag liever niet te veel patronen. Als je een patroon draagt, combineer dit dan met effen stoffen. Dus bijvoorbeeld een blouse met stippen op een mooie effen rok. Kleding met tekst leidt vaak af van waar het echt om gaat; jou natuurlijk.

Ga je met meerdere personen op de foto stem dan onderling af. Liever geen jeans met witte bovenkleding (wees lekker creatief!), maar afstemming blijft wel belangrijk. Kies bijvoorbeeld drie kleuren en laat iedereen binnen die kleuren kleding uitzoeken.

Voor het allermooiste eindresultaat let op dat er om de pols geen haarelastiekje zit en dat grote voorwerpen zoals de telefoon en sleutelbos niet in de broekzak zijn opgeborgen.

Accessoires kunnen zoveel bijdragen aan de outfit ... Een mooi tasje, een diadeem, een bloem in het haar, dat éne belangrijke armbandje, noem het maar op, neem het lekker allemaal mee.

Let altijd op met opzichtige labels in kleding en accessoires. Knip ze voor de zekerheid even af, zoals de uitstekende labels van een sjaal bijvoorbeeld.

Heb je nog algemene tips voor de fotoshoot?

Laat het lekker gebeuren en geniet. Los van het feit dat de foto's kwalitatief goed moeten zijn, vind ik het net zo belangrijk dat de fotoshoot een fijne beleving is.

Er is volop inspiratie op te doen bij de blogs m.b.t. kleding en locaties. Ik vind het ook altijd leuk om samen met jou te brainstormen.

Heb je nog tips voor de zwangerschapsshoot?

We plannen de fotoshoot normaal gesproken tussen de 30e en de 35e week zwangerschap.

Draag een aantal uur voor de shoot geen knellende kleding of (strakke) sokken. Dit geeft een minder mooie afdruk op de huid, die niet snel verdwijnt.

Zorg dat de kleding de buik mooi uit laat komen. Een afwerking van kant in de kleding geeft altijd een mooi effect.

Trek je mooie en goed passende ondergoed aan voor als er foto's gemaakt worden van de blote buik. Uiteraard mag je meerdere setjes kleding meenemen.

Hoeveel tijd moeten we reserveren voor de fotoshoot? (Bruiloft)

Ongeveer een uur, maar liever nog heb ik een aantal keer op een dag een kwartier de tijd om toffe beelden te maken als ik geïnspireerd word door een toffe locatie of heel mooi licht, wat ieder moment van de dag natuurlijk weer anders is.

Meestal reserveren bruidsparen een uur voor de fotoshoot in de planning en vraag ik ze daarnaast nog even mee te komen als het magic hour aanbreekt (uur voor zonsondergang). Je kan dan fantastisch spelen met licht.

Oh oh regen en donkere luchten op mijn bruiloft, wat nu?

We doen een zonnedansje ;-)

Regen, storm, dreigende luchten, kou, sneeuw, hitte, zon. In werkelijk al deze weersomstandigheden kun je toffe foto’s maken met ieder een eigen karakter.

Ik beschik over de juiste apparatuur en technische kennis om bij alle weertypen en in donkere ruimtes net zo goed mooie beelden te maken.

Oh nee regen op de dag van de geplande fotoshoot ... en nu? (fotoshoot)

Geen zorgen! Komt de regen met bakken uit de lucht en is de fotoshoot buiten, dan plannen we een nieuwe afspraak.

Of we trekken onze regenlaarzen aan en gaan er op uit! :-)

Eten jullie mee? (bruiloft)

Ja, graag! En het allerliefste bij jullie in de ruimte. Zo hoef ik niets te missen en kan ik die spontane momenten blijven vastleggen.

Hoe gaat de betalingsprocedure in zijn werk? (bruiloft en fotoshoot)

Na het ondertekenen van de offerte ontvangen jullie een factuur voor de aanbetaling (30% van de totale kosten), met de ontvangst van deze betaling is de trouwdatum definitief voor jullie gereserveerd. 2 weken voor de grote dag dient het resterende bedrag door mij ontvangen te zijn. Uiteraard ontvangen jullie daar (zo'n 6 weken voor de bruiloft) een aparte factuur voor.

Bij de fotoshoot ontvangen jullie zo'n twee weken voor de shoot een factuur, De betaling dient 3 dagen voor de fotoshoot door mij ontvangen te zijn.

Hoe snel ontvangen wij onze foto’s? (bruiloft en fotoshoot)

Jullie foto’s worden met zorg gebackupt, geselecteerd en bewerkt.

Binnen 6 tot 8 weken lever ik de foto’s van de bruiloft. Natuurlijk ontvangen jullie al eerder een mooie preview en vlak voor levering een waanzinnige slideshow.

Beelden van fotoshoots lever ik binnen 2 weken na de shoot.

Kunnen wij alle foto's ontvangen die jij hebt gemaakt? (bruiloft en fotoshoot)

Nee, ik lever geen RAW beelden (originele en onbewerkte foto's). Ik ga voor kwaliteit en deze kan ik alleen waarborgen als ik de selectie en nabewerking zelf doe. Zo ontvangen jullie foto's in mijn eigen kenmerkende stijl die met zorg geselecteerd en bewerkt zijn.

Mogen wij de beelden gebruiken voor social media? (bruiloft en fotoshoot)

Zeker! Graag zelfs. Wel met naamvermelding. Foto’s bewerken met een app, filter of snijden mag niet zonder toestemming van de fotograaf.

Gebruik je onze beelden online? (bruiloft en fotoshoot)

Jill Streefland Fotografie is trots op haar werk en zal mogelijk een selectie van de beelden dan ook gebruiken voor haar website, social media, marketing en wedstrijden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben geef dit van tevoren even aan.

Geef je ook workshops en coaching? (voor fotografen)

Zeker! Binnenkort zal hier meer over te lezen zijn op deze website. Mocht je nu al vragen hebben of ergens tegenaan lopen, bel of mail mij gerust. Ik vind het super gaaf om (startende) fotografen verder te helpen.

Welkom op mijn website. Voor het verbeteren van de functionaliteit van mijn website en om jullie een betere dienstverlening te kunnen bieden maakt mijn website gebruik van cookies. Voor meer informatie over het soort cookies dat ik gebruik verwijs ik je graag door naar mijn Privacy Policy.
Privacy Policy Ik heb het begrepen